in

Zo neemt men revanche in NASCAR

In Formule 1 lopen ze al te piepen als je bij de start geen ruimte laat en een concurrent naar buiten dwingt, in NASCAR zetten ze je gewoon achterstevoren of in muur.

Nascar-coureur Matt Kenseth reed op een ronde achterstand op Martinsville Speedway toen hij gelapt werd door rivaal Joey Logano. Aangezien Matt nog een appeltje te schillen had met Joey besloot hij dat dit een goed moment was om wraak te nemen en duwde Logano in de muur.

Dit alles had te maken met een incident van een paar weken geleden in Kansas. Logano tikte toen de leidende Kenseth achterstevoren met nog vijf ronden te gaan. Iets waar Logano overigens geen spijt van had, ‘Block me once…the second time I got ya‘. Door deze actie werd Matt Kenseth uitgeschakeld voor het kampioenschap, dus zoals dat gaat in Nascar wachtte Kenseth op het juiste moment voor wraak en sloeg afgelopen weekend toe. Tot grote vreugde van de fans op het circuit! Logano is hierdoor met nog één race te gaan ook uitgeschakeld voor het kampioenschap.

Dit is overigens heel normaal in Nascar, iedere race worden er wel onderlinge geschillen uitgevochten op de baan en de wedstrijdleiding doet daar weinig aan. Rubbing is racing!

Video: Zo neemt men revanche in NASCAR

Het incident in Kansas

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Redneck Road Rage

Redneck Road Rage

Nissan GT-R verliest motorkap en blaast motor op

Nissan GT-R verliest motorkap, blaast iets later de motor op