in

Zo werd Brian’s Eclipse opgeblazen door ‘NOS’

Een van de meest beroemde scènes in The Fast and The Furious was toen Johnny Tran met zijn neef Lance de Mitsubishi Eclipse van Brian O’Connor doorzeefde, waardoor deze in brand vloog en explodeerde.

Craig Lieberman, technisch adviseur van de eerste twee Fast & Furious-films, heeft weer een nieuwe video geüpload naar YouTube waarin de hele scène wordt uitgelegd.

Van de zes Eclipses die werden gebruikt voor de film, was er eentje bedoeld voor de explosie. Het interieur, de aandrijflijn, de uitlaat, de gastank en een aantal andere onderdelen werden verwijderd om ervoor te zorgen dat de Mitsubishi licht genoeg was om door een explosie te worden opgetild. De ramen werden zwart getint zodat kijkers niet konden zien dat het interieur gestript was.

Die explosie werd natuurlijk niet veroorzaakt door NOS, zoals Dom schreeuwde. In werkelijkheid werd er gebruik gemaakt van een mortierachtig kanon dat onder de auto was geplaatst.

Video: Zo werd Brian’s Eclipse opgeblazen door ‘NOS’

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Klokje Rond - Dacia Logan MCV met 435.844 km

Klokje Rond – Dacia Logan MCV met 435.844 km

Dit is de snelste Top Fuel Dragster run aller tijden

Dit is de snelste Top Fuel Dragster run aller tijden