in

Zo wil Elon Musk het fileprobleem gaan oplossen

Een paar maanden terug stond Tesla-baas Elon Musk weer eens in de file ergens in Los Angeles. “Dit probleem moet op te lossen zijn” dacht Musk en nog in diezelfde file kwam hij met een nieuw idee; ‘The Boring Company’.

Als de wegen boven de grond vol staan, moet je ondergronds aan de slag gaan. Musk wil met zijn nieuwe bedrijf een soort metrotunnels voor auto’s gaan graven en om ervoor te zorgen dat iedereen even hard rijdt, wordt er door niemand zelf gereden. Bestuurders rijden hun auto’s op straatniveau op een platform dat vervolgens de grond in zakt, op een apart spoor maakt het platform snelheid om vervolgens in te voegen op het hoofdspoor. De platforms halen ondergronds een snelheid van 200 kilometer per uur en houden altijd een veilige afstand aan. Heb je de bestemming bereikt dan neemt het platform een afslag en word je omhoog gebracht naar straatniveau.

Het idee is zeker niet nieuw maar het is nog nooit echt uitgevoerd, de Kanaaltunnel lijkt er enigszins op maar is toch net iets anders. Musk is er in ieder geval wel de persoon naar om het te proberen, de Amerikaan laat zich niet tegenhouden door uitspraken als ‘kan niet’, ‘lukt niet’ en ‘onhaalbaar’. Musk is een visionair en dat blijkt wel uit Tesla en SpaceX.

Inmiddels is The Boring Company al aan het experimenteren op een stuk privégrond.

Video: The Boring Company

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tom Coronel over zijn TC1 Chevrolet Cruze WTCC

Tom Coronel over zijn TC1 Chevrolet Cruze WTCC

Honda-Accord-over-de-kop

Coureur ongedeerd nadat Honda 6 keer over de kop is gevlogen