in

Zo wordt de Alfa Romeo 4C gemaakt

De Alfa Romeo 4C wordt een compacte sportauto met een 1.8-liter viercilinder turbomotor die maar liefst 240 pk en 350 Nm levert. De Alfa Romeo 4C heeft een drooggewicht van slechts 895 kg waardoor hij  een van de lichtste productieauto’s ter wereld is. Voor dit strakke figuur hebben ingenieurs gebruik gemaakt van aluminium, SMC (Sheet Moulding Compound) en koolstofvezel. In een zelfgemaakte variant van How it’s made / Megafactories laat Alfa Romeo zien hoe de 4C geproduceerd wordt, niet door Alfa Romeo zelf maar door Maserati in Modena.

De 4C wordt grotendeels met de hand gebouwd door monteurs die gemiddeld meer dan 5 jaar werkervaring hebben op Maserati modellen. Iedere Alfa Romeo 4C wordt tijdens en na de productie uitvoerig getest, zo wordt de body op meer dan 400 punten gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de afmetingen perfect zijn. Een ervaren testrijder van Maserati rijdt minimaal 40 kilometer met iedere auto om er zeker van te zijn dat alles werkt naar behoren.

Op jaarbasis kunnen er maximaal 3.500 exemplaren gebouwd worden, waarvan er maximaal 1.000 in Europa verkocht worden. In de video hieronder, zonder commentaar helaas, zien we hoe de Alfa Romeo 4C tot stand komt.

Video: Zo wordt de Alfa Romeo 4C gemaakt

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sebastien Loeb begint met test op Pikes Peak

Sebastien Loeb begint met test op Pikes Peak

2013 Aston Martin Vanquish Review

2013 Aston Martin Vanquish Review