in

Zo ziet 458 km/h eruit onboard bij de Koenigsegg Agera RS

Begin november verbrak Koenigsegg alle topsnelheidsrecords met de Agera RS, nu heeft de Zweedse fabrikant beelden vrijgegeven vanuit de cockpit van de auto.

Wat ons opvalt is hoe stabiel de 1.360 pk sterke Agera RS oogt boven de 300 kilometer per uur, een snelheid waar menig supercar al op topsnelheid zit. Dit wordt ook getoond door Niklas Lilja, de fabrieksrijder van Koenigsegg, die nonchalant zijn hand van het stuur haalt om de GPS-box te checken terwijl hij nog 300+ rijdt. Blijkbaar is dat allemaal niet zo spannend als je net 458 km/h hebt gereden.

Het is ook interessant om te zien hoe de run werd opgebouwd, relatief rustig naar 300 km/h en daarna pas al het vermogen gebruiken. Nadat de topsnelheid is bereikt laat Lilja de Koenigsegg rustig uitrollen en raakt pas onder 200 km/h voor het eerst de rem aan.

Video: Onboard bij de Koenigsegg Agera RS

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

porsche-911-gt2-rs-vs-lamborghini-huracan-performante

911 GT2 RS vs Huracán Performante op Hockenheim

Op de Rollenbank - Renault Mégane R26.R

Op de Rollenbank – Renault Mégane R26.R