in

Zo ziet de Aspark Owl eruit zonder carrosserie en in actie

De Japanse Aspark Owl is al sinds 2014 in ontwikkeling en zal later deze maand zijn werelddebuut maken op de Frankfurt Auto Show.

De volledige technische specificaties zijn nog niet bekend, maar de prestaties van de Owl zijn op zijn zachts gezegd ambitieus. Aspark richt zich op een 0-100 km/h sprinttijd van minder dan twee seconden, waarmee de Owl de snelst accelererende straatauto ter wereld moet zijn. Sneller dan de Dodge Demon die het momenteel in 2.3 seconden doet.

De Aspark Owl is slechts één meter hoog, heeft een volledig carbon fiber carrosserie en rijdt op magnesium wielen. Om een indruk te geven van de Owl’s acceleratie, heeft Aspark een reeks testvideo’s vrijgegeven die de supercar zonder carrosserie in actie laten zien. In de video’s zien we hoe de acceleratie getest wordt en dat ziet er best bruut uit.

Hieronder een foto van de Owl met carrosserie, gefotografeerd door 株式会社アスパーク r&d事業部 

aspark-owl-frankfurt

Video: Aspark Owl eruit zonder carrosserie en in actie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche-911R-vs-Peugeot-205-Rallye

Chris Harris vergelijkt de Porsche 911R met een…. Peugeot 205 Rallye

Intelligente verkeersdrempels

In Mexico liggen intelligente verkeersdrempels