in

Zorgwekkende resultaten bij crashtest voor campers

Campers zijn niet onderworpen aan dezelfde rigoureuze veiligheidseisen als personenauto’s, om uit te zoeken hoe ze bij een aanrijding presteren heeft de Zweedse transportadministratie Trafikverket een crashtest met twee modellen uitgevoerd. De resultaten zijn schokkend, er zijn grote tekortkomingen op het gebied van ongevallenveiligheid in campers.

Trafikverket besloot deze crashtest uit te voeren na enkele fatale ongelukken met campers in Zweden. De organisatie liet twee verschillende campers met een snelheid van 64 kilometer per uur tegen een barrière rijden. Vanwege het gewicht van de campers schat Trafikverket dat de crash vergelijkbaar was met een gemiddelde personenauto die 90 km/h zou rijden.

De Zweedse transportadministratie heeft twee moderne campers getest, een semi-geïntegreerde en een volledig geïntegreerde. Beiden zijn gebouwd op het meest voorkomende merk basisvoertuig, net als 84 procent van de campers op de markt. Uit de test bleek dat er bij een frontale botsing een groot risico op overlijden bestaat, als je de video ziet is het niet moeilijk om te begrijpen waarom de organisatie tot deze conclusie is gekomen.

Trafikverket is nu van plan om camperfabrikanten aan te sporen om veiligere constructies te maken, daarnaast gaat de organisatie met Euro NCAP in gesprek om campers vaker te evalueren.

De video is in het Zweeds dus van het interview valt weinig te maken, de actie begint bij ongeveer 2:00 minuten.

Video: Crashtest voor campers

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toyota Supra MK5 Rijtest

Rijtest van de nieuwe Toyota Supra

Dutch Grand Prix 2020

Dutch Grand Prix keer terug naar Zandvoort in 2020