in

Zuigers vliegen in het rond na explosie op rollenbank

Wij kijken graag naar rollenbanktests hier bij Autostrada.TV. Zowel van standaard auto’s om te zien of ze hun fabrieksopgave halen, als van getunede auto’s die een rollenbank tot het uiterste pushen. De rollenbank overleeft het altijd wel, het zijn de motoren die soms uit elkaar knallen.

Tijdens de Ultimate Callout Challenge 2021 werd er naast de dragstrip een rollenbank gezet waarop deelnemers hun voertuigen konden testen. Waaronder een Dodge Ram pickup truck met een opgevoerde dieselmotor.

De bestuurder trapt het gaspedaal vol in en we horen de turbo’s opspoelen terwijl de uitlaat een dikke zwarte rookpluim uitstoot. Niet veel later knalt de dieselmotor met veel geweld uit elkaar, zuigers schieten door de motorkap en het rondspuitende brandstof vat vlam in een grote vuurbal.

Aanwezige toeschouwers moesten letterlijk dekking zoeken voor onderdelen die uit de lucht kwamen vallen. Eén van de zuigers belandde zelfs op de tribune!

Via: Carscoops

Video: Zuigers vliegen in het rond na explosie op rollenbank

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Golf GTI ramt hem vol in Audi RS3 tijdens Hockenheim Touristenfahrt

Golf GTI ramt hem vol in Audi RS3 tijdens Hockenheim Track Day

BMW-bestuurder probeert donut midden op straat

BMW-bestuurder probeert donut midden op straat