in

Zwaar opgevoerde supercars crashen hard tijdens TX2K22

Rechtuit rijden lijkt een makkelijke opgave, maar met meer dan 1.000 pk onder je rechtervoet is dat zeker niet altijd het geval.

Tijdens het dragrace-event TX2K22 kwamen de krachtigste en snelste straatlegale auto’s in de USA bij elkaar op de Houston Raceway voor kwart mijl en rollende dragraces. Van 3.000 pk sterke Lamborghini Huracáns, 2.000 pk sterke GT-R’s tot 1.500 pk sterke Honda Civic’s. Alle aanwezige auto’s hadden minstens viercijferige vermogens en die zijn soms moeilijk te controleren.

In de drie video’s hieronder zien we een aantal Nissan GT-R’s, Audi R8’s en een Lamborghini hard in aanraking komen met de muur van de Houston Raceway Dragstrip. Vooral de crash van de 2.500 pk sterke Lambo, bestuurd door de 77-jarige Bob Helm, was heftig. Direct na zijn finish met 360 kilometer per uur begon de twin turbo Gallardo te glijden, maar gelukkig raakte Bob de muur onder de juiste hoek en kon hij ongedeerd uitstappen.

Ook alle andere bestuurder betrokken bij onderstaande crashes bleven ongedeerd, afgezien van wat blauwe plekken.

Video: Twee Audi R8’s crashen hard tijdens TX2K22

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

onderonsje leclerc en verstappen

Onderonsje Verstappen en Leclerc na GP van Bahrein

IndyCar 2022 - Texas Motor Speedway Highlights

IndyCar 2022 – Texas Motor Speedway Highlights