in

AWD 4-Rotor Mazda RX-7 klokt een 9 sec pass op de kwart mijl

Het is alweer even geleden dat we Rob Dahm in actie zagen met zijn AWD 4-Rotor Mazda RX-7. De Amerikaanse YouTuber hield zich bezig met andere projecten, waaronder een 3-Rotor RX-7 waarmee hij Pikes Peak beklom. Maar onlangs trok hij de 1.400 pk sterke 4-rotor uit het rek om de dragstrip te bezoeken.

Volgens Rob heeft hij nog nooit een dragstrip bezocht met de AWD 4-Rotor RX-7, al heeft hij in verleden wel geracet tegen Ken Block op een verlaten vliegveld en tegen een Audi TTRS. Helemaal onbekend met dragracen zijn Rob de RX-7 dus niet.

Net als voorgaande keren verlopen de runs niet helemaal soepel, wat misschien ook wel te verwachten is van zo’n extreme project car. Eerst blaast de Mazda zijn achterruit eruit en daarna breekt één van de aandrijfassen. Maar ondertussen weet Rob wel een run van 9,68 seconden te klokken bij een snelheid van 256 km/h en daar is hij meer dan tevreden mee.

Video: AWD 4-Rotor Mazda RX-7 klokt een 9 sec pass

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Audi RS6 GT vs Audi R8 GT

Audi RS6 GT vs Audi R8 GT

Een Lexus LFA met straight pipe uitlaat is een doodzonde

Een Lexus LFA met straight pipe uitlaat is een doodzonde