in

Block’s Hoonicorn V2 vs Dahm’s AWD 4-rotor RX-7

Ken Block heeft er inmiddels een aantal dragraces op zitten met de Hoonicorn V2. De meeste won hij vrij gemakkelijk, waaronder de race tegen een McLaren Senna. Maar tegen een enkeling was het zeer spannend, zoals tegen de 1.000 pk Audi RS3. Vandaag wordt het weer een spannende race denken wij, maar bovenal een hele bijzondere race.

Rob Dahm is al zeker 4 jaar bezig om zijn AWD 4-rotor RX-7 tot leven te wekken. Hij heeft er talloze video’s over gemaakt, maar in de meeste video’s is het veel praten en bouwen. In actie zagen we Dahm’s unieke RX-7 zelden. Maar daar komt nu verandering in!

Deze Mazda RX-7 heeft een buizenframe chassis en een billet 4-rotor, gecombineerd met een sequentiële transmissie, vierwielaandrijving en een enorme Garrett-turbo. In veel opzichten lijkt deze build op de Hoonicorn V2 en met 1.240 pk is hij bijna net zo krachtig als de 1.400 pk sterke bolide van Ken Block.

Dahm’s RX-7 heeft lang niet zoveel testkilometers, überhaupt kilometers, gemaakt als de Hoonicorn V2 en dus is dit meer een test dan een race. Dat gezegd hebbende, dit is video die je niet wil missen!

Video: Block’s Hoonicorn V2 vs Dahm’s AWD 4-rotor RX-7

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2020 Audi RS7 in Winter Wonderland

2020 Audi RS7 in Winter Wonderland

Lamborghini Huracan Evo Aperta

DDE introduceert de Lamborghini Huracan Evo Aperta