in

1.000 pk Audi RS3 vs 1.400 pk Mustang Hoonicorn V2

Ken Block zit in deze video wederom achter het stuur van zijn Ford Mustang Hoonicorn voor een dragrace. Vorige keer zagen we hoe de Hoonicorn V2 een McLaren compleet afdroogde, wat logisch was gezien het verschil in pk’s (1400 vs 800). Deze keer staat er een geduchte tegenstander naast Block in de vorm van een Audi RS3.

Dit specifieke exemplaar is ontwikkeld door Iroz Motorsports en heeft de titel ‘s werelds snelste Audi RS3‘ in handen. De kwart mijl wordt door deze 1.000 pk sterke RS3 in 8,4 seconden geklokt en dat is misschien wel sneller dan de Hoonicorn V2.

Beide auto’s maken gebruik van vierwielaandrijving en wegen rond de 1.350 kg. De Audi beschikt over een 7-traps DCT terwijl Block zelf schakelt middels een sequentiële zesbak. Een belangrijk verschil zijn de banden, want de RS3 staat op drag radials en de Hoonicorn op Toyo R888R.

Nadat de teams elkaars auto geïnspecteerd hebben, staan er 3 dragraces op het programma. Er wordt geracet over 1500 ft, wat neerkomt op een afstand van 457 meter. Ga er maar even goed voor zitten, want dit wordt geweldig!

Video: 1.000 pk Audi RS3 vs 1.400 pk Mustang Hoonicorn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Russen gooien gesmolten koper in Lada-motor

Russen gooien gesmolten lava in Lada-motor

Deze 4-rotor Mazda RX-7 Raceauto is straatlegaal

Deze 4-rotor Mazda RX-7 Raceauto is straatlegaal