in

Mustang Hoonicorn V2 vs McLaren Senna

Ken Block heeft een hoop dingen gedaan met zijn Ford Mustang Hoonicorn, waaronder Gymkhana 7, Top Gear en Climbkhana. In al deze video’s ging het om dwars gaan, donuts maken en zoveel mogelijk rook produceren. Voor deze video moest Ken het tegenovergestelde doen, als hij met de Hoonicorn dragracet tegen een McLaren Senna.

Beide auto’s zijn uitgerust met een twin turbo V8-motor, maar daar houdt de vergelijking ook wel op. De McLaren Senna beschikt over 800 pk terwijl de Hoonicorn maar liefst 1.400 pk haalt uit zijn methanol stokende Ford Roush-motor. Waar de McLaren al zijn vermogen via een zeventraps DCT naar de achterwielen stuurt, verdeeld de Hoonicorn het over vier wielen terwijl Ken schakelt met een sequentiële pook.

Zowel de Senna als de Hoonicorn hebben 315 mm breed rubber. Onder de hypercar liggen Pirelli P Zero Trofeo R’s en onder de machine van Ken Block de super sticky Toyo R888-R. De Hoonicorn is hiermee flink in het voordeel, maar de McLaren maakt gebruik van geavanceerde launch control terwijl Ken zelf de launch moet regelen met zijn voeten.

Er worden in totaal 3 races verreden om een winnaar te bepalen, welke auto dat is zie je hieronder.

Video: Ford Mustang Hoonicorn vs McLaren Senna

Mustang Hoonicorn V2 vs McLaren Senna

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *