in

Dit is de snelste Audi RS3 Sedan ter wereld

De Audi RS3 Sedan kwam een kleine twee jaar geleden op de markt met de krachtigste vijfcilinder ter wereld, die ook te vinden is in de TT RS en RS3 Sportback. De 2,5-liter TFSI-motor, met 400 pk en 480 Nm koppel, bleek direct in de smaak te vallen bij tuners die al snel dubbel zoveel vermogen uit het blok haalden.

Iroz Motorsports uit de Las Vegas heeft hun RS3 Sedan opgevoerd naar ruim 1.000 pk door de vijfcilinder volledig onder handen te nemen. Om dit vermogen aan te kunnen is de standaard koppeling vervangen door een high performance exemplaar, maar vreemd genoeg zijn de aandrijfassen niet vervangen. Die breken dan ook als sateprikkers en tijdens deze testdag op Sacramento Raceway moesten er drie aandrijfassen vervangen worden.

Aan het einde van de video zien we dat de Audi RS3 Sedan naar een tijd racet van 8,85 seconden bij 255 km/h. Officieel de snelste RS3 Sedan ter wereld op de kwart mijl!

Video: snelste Audi RS3 Sedan ter wereld

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Losse putdeksel vernietigt Williams FW42 van George Russell

Losse putdeksel vernietigt Williams FW42 van George Russell

Alpina B5 Touring

Met een Alpina B5 Touring ben je sneller dan een 911 GT3 RS