in

Audi RS3 Sportback naar topsnelheid op de Autobahn

De Audi RS3 Sportback heeft onder zijn motorkap de krachtigste vijfcilinder ter wereld, die ook te vinden is in de TT RS en andere RS3-modellen. De twee en een halve liter grote TFSI-motor levert maar liefst 400 pk en een koppel van 480 Nm. Deze power is goed voor een sprint van 0 naar 100 in slechts 4,1 seconden en een optionele topsnelheid van 280 kilometer per uur.

AutoTopNL zocht met de vijfdeurs Sportback de Autobahn op en deed waar ze inmiddels bekend om staan, een top speed run. Op de tweebaansweg A57 richting Keulen jaagt de bestuurder de Audi naar een snelheid van 291 km/h, volgens de teller. Daarbij flits de RS3 Sportback langs vrachtwagens alsof ze stilstaan.

Wil je meer van dit soort video’s zien, neem dan een kijkje in onze Top Speed-categorie met alleen maar video’s van boven 220+ km/h.

Video: Audi RS3 Sportback naar topsnelheid

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alonso IndyCar test Barber Motorsports Park

Beelden van Alonso’s IndyCar-test op Barber Motorsports Park

Supercar Owners Club Ambri Airport

Waanzinnige collectie hypercars racet over landingsbaan