in

BMW M2 vs Audi RS3

Henry Catchpole van Carfection ging met de BMW M2 en de Audi RS3 naar de prachtige plattelandswegen van Zuid-Wales om uit te zoeken wat de beste auto is.

De Audi RS3 is uitgerust met een turbo-vijfcilinder, goed voor 400 pk en 480 Nm. De BMW M2 heeft een geblazen 3,0-liter zes-in-lijn motor met 370 pk en 500 Nm koppel in overboost-modus. Volgens Carfection is de Audi 20 kilogram zwaarder dan de machine uit München, dat valt eigenlijk nog alleszins mee gezien de twee extra deuren en aandrijfassen.

Over die extra aandrijfassen gesproken, dankzij Audi’s kenmerkende Quattro-aandrijving is de RS3 rustiger en gemakkelijker te besturen dan de meer directe M2. Maar de BMW is weer leverbaar met een handgeschakelde transmissie en heeft een uitgebalanceerder chassis.

Beide modellen kosten rond de 80.000 euro in Nederland, dus mocht je dat budget hebben en willen weten welke auto het leukste is dan moet je onderstaande rijtest bekijken.

Video: BMW M2 vs Audi RS3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar Aeroscreen

Scott Dixon test IndyCar’s Aeroscreen

Honda NSX vs Nissan GT-R

Honda NSX neemt het op tegen Nissan GT-R