in

4-rotor Mazda RX-7 knalt er 1.000 pk uit op de rollenbank

Formula Seven, de bekende 4-rotor Mazda RX-7 van David Mazzei die wij al jaren volgen, is weer een stap verder in zijn ontwikkeling. Nadat we vorige maand zagen dat de RX-7 een sequentiële versnellingsbak heeft gekregen, gaat David nu met zijn circuitauto naar twee verschillende rollenbanken. Eerst om de pneumatische bediende bak af te stellen en vervolgens voor een vermogenstest.

Twee jaar geleden zagen we Formula Seven al 950 pk aantikken op de rollenbank, maar sindsdien is de Mazda RX-7 veel verder doorontwikkeld. Op de Dynojet werd er nu 1.003 pk gemeten aan de wielen, wat aan de krukas dus nog meer is.

De rollenbanktest werd uitgevoerd bij een turbodruk van 1,24 bar, wat nog relatief weinig is voor de 98 mm grote Garrett GTX55. In deze video lag de focus echter vooral op het afstellen van de sequentiële bak, die nu echt razendsnel schakelt. Kijk, luister en geniet!

Welke 4-rotor RX-7 vinden jullie het gaafst, deze of die van Rob Dahm.

Video: 4-rotor Mazda RX-7 knalt er 1.000 pk uit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW 135i top speed autobahn

750 pk BMW 135i gaat als de brandweer

Deze Chrysler PT Cruiser heeft het record voor langste wheelie

Deze Chrysler PT Cruiser heeft het record voor langste wheelie