in

De Formula Seven Mazda RX-7 is nu nóg extremer

De laatste keer dat we David Mazzei’s Formula Seven Mazda RX-7 zagen was op de Burnyard van Hoonigan. Sindsdien heeft de 1.200 pk sterke circuitauto een reeks upgrades gekregen die voor nog betere prestaties moeten zorgen.

Om te beginnen staat er op de achterruit een gigantische NSX JGTC luchtinlaat, zijn er nieuwe remmen van Brembo gemonteerd, Toyo slicks en een met de handgemaakte ophanging van Fortune Auto. De belangrijkste aanpassing is gedaan aan de sequentiële versnellingsbak, die nu pneumatische bediend kan worden met flippers achter het stuur. Hierdoor kan de bak in 50ms schakelen!

Er is ruim 4 maanden aan de upgrades gewerkt en in onderstaande video neemt David ons mee voor een testrit met de vernieuwde Formula Seven Mazda RX-7. De kwaliteit van de video is niet geweldig, maar dit is echt by far de meest brute 4-rotor 26B RX-7 die wij kennen.

Video: Formula Seven Mazda RX-7 is nu nóg extremer

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alfa Romeo 155 D2 Superturismo

Alfa Romeo 155 D2 Superturismo

Tour door een barn find met 300 auto's!

Tour door een barn find met 300 auto’s!