in

1200 pk Mazda RX-7 van Rob Dahm op Pikes Peak

Dit is de 3-rotor Mazda RX-7 van Rob Dahm die in recordtijd werd gebouwd om deel te nemen aan de ultieme HillClimb: Pikes Peak. Zoals degenen die het kanaal van Rob volgen zullen weten, was de Mazda RX-7 net op tijd klaar en passeerde de veiligheidsinspectie pas op de maandag voorafgaand aan het evenement.

Met nauwelijks trainingsmeters wist Rob de Pikes Peak Hillclimb in een respectabele tijd van 11:04 minuten af te ronden. Een snellere tijd was mogelijk geweest, maar Rob wilde zeker weten dat de peripherally ported 3-rotor wankelmotor met G45 Garrett Turbo het zou overleven. Daarom werd er niet altijd voluit gegaan om de 1200 pk sterke krachtbron niet te oververhitten.

De motor werd 20 cenitimeter naar achteren verplaatst in het FD3S-chassis, waardoor dit nu een echte raceauto met middenmotor is. Verder is de Mazda uitgerust met een sequentiele air shifter, 18-inch wielen omhuld met 285mm breed Bridgestone RE71RS rubber, Öhlins ILX-dempers, een APR GT2000-achtervleugel en een volledig vlakke bodem om de luchtstroom optimaal onder de auto te geleiden.

Hoewel het niet de snelste auto was op Pikes Peak, dat was wederom een elektrisch prototype, is het wel een van de best klinkende auto’s! Wat een heerlijk bruut geluid maakt deze Mazda RX-7, net als Rob Dahm’s 4-rotor overigens.

Video: 1200 pk Mazda RX-7 van Rob Dahm op Pikes Peak

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
2024 Mercedes-AMG GT vs 2016 Mercedes-AMG GT

2024 Mercedes-AMG GT 63 vs 2016 Mercedes-AMG GT S