in

1.000 pk Skyline R32 GT-R gaat allemachtig hard

Dit is een replica van de beroemde Calsonic Nissan Skyline R32 GT-R, gebouwd door Ric Wood Motorsport. De originele auto won alle 29 races in het JTCC waaraan hij deelnam, plus de 24 uur van Spa-Francorchamps en back to back overwinningen tijdens de Bathurst 1000. Uiteindelijk werden de reglementen aangepast omdat de Nissan te succesvol was.

Het team van Ric Wood Motorsport heeft er alles aan gedaan om deze Skyline R32 GT-R zo authentiek mogelijk te maken. Naar verluidt is er bijna een half miljoen euro in deze Nissan gestopt om de originele Groep A “Godzilla” na te bootsen.

Tijdens Goodwood Speed Week nam de replica deel aan de shoot-out, oftewel één getimede ronde voluit over het Goodwood Circuit. De Nissan werd bestuurd door de 26-jarige BTCC-coureur Jake Hill, die niet bepaald inhield tijdens zijn run. Met de turbodruk tot 2,0 bar opgeschoreft levert de RB26-motor ongeveer 1.000 pk, bijna het dubbele van de originele Calsonic GT-R. Dat alles wordt overgebracht via een handmatige transmissie naar het AWD-systeem en de brede slicks.

Deze run biedt een glimp van het ware potentieel van de originele raceauto, die geknepen was omdat hij te snel was voor zijn concurrentie. Waanzinnige beelden!

Video: 1.000 pk Skyline R32 GT-R gaat allemachtig hard

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 911 GT3 RS krijgt Bosozoku-stijl uitlaat

Porsche 911 GT3 RS krijgt Bosozoku-stijl uitlaat

Klassieke Corvette crasht tegen huis

Klassieke Corvette crasht tegen huis