in

Ford Mustang Mach-E 1400 maakt uitstapje tijdens Goodwood Speedweek

Met professioneel drifter Vaughn Gittin Jr achter het stuur weet je dat de achterwielen in lichterlaaie gezet gaan worden, maar dit was waarschijnlijk niet helemaal de bedoeling. De Mach-E 1.400 doet de Mustang-naam in ieder geval wel eer aan, door de bestuurder gelijk af te straffen als er geshowt wordt.

De Mustang Mach-E heeft werkelijk niets te maken met de legendarische muscle car, het is puur een marketingnaam die Ford heeft gekozen om meer aandacht te trekken voor hun elektrische SUV. De straatversie kan ons totaal niet bekoren, maar deze Mach-E 1.400 is ontwikkeld door RTR, het bedrijf van Vaughn Gittin Jr, met hillclimb, drifting en gymkhana in gedachten.

Zeven elektromotoren van Yasa zorgen voor een totaalvermogen van 1.400 pk en bijna 2.500 Nm koppel. Er zitten 3 elektromotoren op de vooras, 4 op de achteras en de vermogensafgifte kan verdeeld worden over de voor- en achteras, afhankelijk van de discipline.

Tijdens een demonstratie op Goodwood Speedweek ging Gittin Jr voor een spectaculaire eerste bocht, waarin hij de Mach-E 1400 dwars gooide. Maar ook professionele drifters gaan weleens in de fout.

Video: Ford Mustang Mach-E maakt uitstapje

Ford Mustang Mach-E 1400 maakt uitstapje tijdens Goodwood Speedweek

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *