in

1.400 pk Hoonicorn V2 vs 650 pk Wolf Prototype

Pikes Peak Hillclimb-kampioen Robin Shute is terug in ‘Hoonicorn vs The World’ met zijn 650 pk sterke Wolf GB08 Prototype! Deze raceauto heeft Pikes Peak meerdere keren veroverd en neemt het nu op tegen de 1.400 pk sterke Hoonicorn V2 van Ken Block.

De door een Honda K20 turbomotor aangedreven Wolf weegt slechts 590 kg. De Hoonicorn heeft dus het dubbele aan vermogen, maar weegt met 1.360 kg ook meer dan het dubbele van de Wolf. De brute Mustang van Ken Block beschikt echter over vierwielaandrijving, waar de machine van Robin Shute enkel achterwielaandrijving heeft.

De start van de 300 meter lange dragrace zal voor een groot deel het verloop van de rest van de race bepalen. Kan de Wolf GB08 Prototype bijblijven, of spuit de Hoonicorn er vandoor dankzij z’n AWD? Net als bij de vorige races zit de 14-jarige Lia Block achter het stuur en worden de regels na iedere race aangepast om het zo eerlijk mogelijk te houden.

Video: 1.400 pk Hoonicorn V2 vs 650 pk Wolf Prototype

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Volvo 850R is een RingTool

Deze Volvo 850R is een RingTool

AUDI RS6-R ABT

Audi RS6-R in mat rood is waanzinnig bruut