in

Hoonicorn V2 gaat de strijd aan met Tesla Model S Plaid

Als je onze een beetje in de gaten gehouden hebt dan weet je dat het tweede seizoen van Hoonicorn vs The World aan de gang is. Eerder zagen we de 1.400 pk sterke Hoonicorn V2 het opnemen tegen een 4.000 pk sterke NHRA Corvette dragster en vervolgens tegen een 2.200 pk Nissan GT-R.

Ken Blocks dochter Lia neemt dit seizoen de honneurs waar en tot dusver heeft ze pas één duel verloren, tegen de GT-R. De volgende tegenstander is een Tesla Model S Plaid en dat is de eerste EV waartegen de Hoonicorn racet. De 1.020 pk sterke Tesla is in staat om in 2 seconden naar 100 km/h te accelereren en kan de kwart mijl in negen seconden klokken.

De twee auto’s racen drie keer tegen elkaar, de eerste dragrace gaat over 300 meter en daarna worden de regels aangepast om het zo eerlijk mogelijk te houden. Er zit tenslotte behoorlijk wat verschil tussen de auto’s, de Hoonicorn heeft 400 pk meer en is 700 kg lichter. Maar een Tesla moet je nooit onderschatten!

Video: Hoonicorn V2 gaat strijd aan met Tesla Model S Plaid

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Dodge Ram SRT-10

Op de Rollenbank – Dodge Ram SRT-10

Renault Zoe krijgt 0 sterren van Euro NCAP na crashtest

Renault Zoe krijgt 0 sterren van Euro NCAP na crashtest