in

Tesla Plaid Model S vs Porsche Taycan Turbo S

Een paar maanden geleden zagen we de Tesla Model S Performance het opnemen tegen de Porsche Taycan Turbo S én de Audi RS e-tron GT. Het verschil tussen deze high-end elektrische sedans was minimaal, maar nu is er de nóg snellere Model S Plaid en in deze video gaat de Tesla de strijd aan met de Taycan Turbo S.

De Model S Plaid brengt 1.020 pk (761kW) naar de dragstrip. De kracht komt van drie elektromotoren, één op de vooras en twee op de achteras. Ter vergelijking, de Taycan Turbo S heeft 750 pk (560 kW) en twee elektromotoren met een versnellingsbak met twee versnellingen.

In een vorige video zagen we al dat de Plaid de kwart mijl keer op keer in 9,2 seconden klokt. De Taycan Turbo S is nooit sneller gegaan dan 10 seconden op de kwart mijl en dus staat de uitslag bij voorbaat al vast. Deze video is meer een demonstratie van het verschil.

Het is niet duidelijk of Porsche van plan is om een nog snellere versie van de Taycan te bouwen om de Model S Plaid uit te dagen. Er zijn geruchten over een GTS-versie, maar daar is officieel nog niets over naar buiten gebracht door de Duitse fabrikant.

Video: Tesla Plaid Model S vs Porsche Taycan Turbo S

Tesla Plaid Model S vs Porsche Taycan Turbo S

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *