in

1100 pk Lancer Evo X gaat bruut hard over Skradin Hillclimb

Hoewel de Europese Hillclimb-competities momenteel stil liggen, is het heerlijk om af en toe even een video te kijken van deze waanzinnige vorm van motorsport. Dat doen we vandaag met beelden van het nieuwe Skradin Hillclimb-record voor tourwagens, neergezet door Michal Ratajczyk met zijn Mitsubishi Lancer Evo X.

Met 1.100 pk uit de 2.2-liter turbocharged 4B11-motor en een gewicht van slechts 1130 kg gaat deze Lancer Evo X bruut hard over het parcours. Dat is te danken aan de spectaculaire rijstijl van  Michal Ratajczyk, wat soms eindigt in een crash, maar afgelopen jaar resulteerde in een recordtijd van 1.33.080 minuten.

Mocht je nog niet echt into hillclimb zijn, bekijk dan eens deze pagina en je bent verliefd op deze sport waar het draait om maximaal vermogen en ongelimiteerde aerodynamica, niet om BOP en reglementen.

Video: 1100 pk Lancer Evo X gaat bruut hard over Skradin Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Deze raceauto doet 0-100 km:h in 0,9 seconden!

Deze raceauto doet 0-100 km/h in 0,9 seconden!

Gehuurde Mercedes-AMG vlucht met dik 250 km:h voor politie

Gehuurde Mercedes-AMG vlucht met dik 250 km/h voor politie