in

1300 pk sterke Cadillac CTS-V blaast motor op bij 349 km/u!

AutoTopNL is een YouTube-kanaal dat regelmatig auto’s op de limiet laat rijden op de Duitse Autobahn. Een beetje autoliefhebber weet dat er in Duitsland namelijk wegen zijn waar je zo hard mag rijden als je kan/wil. In de nieuwe video van AutoTopNL wordt er gereden met een Cadillac CTS-V. 

Deze Cadillac is om meerdere redenen speciaal. Ten eerste is het een Amerikaanse auto, ten tweede is de CTS-V getuned naar 1.300 pk en ten derde, het is met 349 km/u de snelste auto ooit in een video van AutoTopNL!

De CTS-V komt uit 2008, de eigenaar kocht hem in 2010 en heeft hem flink onder handen genomen. Standaard levert de supercharged 6,2-liter V8-motor zo’n 550 pk, maar dit exemplaar heeft twee turbo’s in plaats van de supercharger. Daarmee produceert de achtcilinder nu 1.300 pk, maar al dat vermogen wordt de auto fataal.

In deze video rijdt AutoTopNL eerst mee met de eigenaar over de Autobahn. Wanneer ze uitstappen gaat de eigenaar zelf nog voor een top speed run en horen ze niet veel later dat hij zijn motor heeft opgeblazen. Zien hoe dat gebeurt? Check de video hier! 

Video: 1300 pk sterke Cadillac CTS-V blaast motor op bij 349 km/u!

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Volkswagen Caddy 2.0 TDI 

Op de Rollenbank – Volkswagen Caddy 2.0 TDI met ECU Tune

Top 10 GORJANCI HillClimb

Gorjanci HillClimb 2022 – Top 10