in

Best Driver’s Car 2015 – Cadillac CTS-V Hot Lap

Het is weer zover, de Best Driver’s Car verkiezing van Motor Trend is begonnen. Deze week worden er een flink aantal supercars en sportauto’s getest op Laguna Seca om uit te zoeken welke auto uit het huidige productiejaar het beste rijdt. Uiteraard zullen er wat auto’s ontbreken die wij graag hadden willen zien, maar helaas wil niet iedere fabrikant meewerken aan dit soort tests.

Het belangrijkste onderdeel van de Best Driver’s Car Competiton is de Hot Lap van professioneel coureur Randy Pobst, iedere auto wordt zo snel mogelijk over het circuit gejaagd om te kijken welke rondetijd eruit geperst kan worden. Omdat het vermogen van de deelnemers nogal uiteenloopt is het ook belangrijk wat voor gevoel Randy Pobst in de auto heeft. Kun je de auto gemakkelijk op de limiet rijden, haalt de auto het beste uit jou naar boven en andersom.

In 2011 won de Ferrari 458 Italia, in 2012 de Porsche 911 Carrera S, in 2013 de Porsche 911 Carrera 4S en in 2014 de Chevrolet Camaro Z/28. Dit jaar begint de Best Driver’s Car Competition met de Cadillac CTS-V Sedan. De 6.2-liter V8-motor is voorzien van een supercharger en daardoor pers dit blok er een gigantische 640 pk en 855 Nm koppel uit! Met 1.863 kg is het geen lichtgewicht, maar voor een performance sedan met zoveel vermogen is de Cadillac CTS-V niet overdreven zwaar.

De CTS-V mag als eerste een benchmark tijd neerzetten, eens kijken wat Randy op de klokken kan zetten.

Video: Cadillac CTS-V Hot Lap

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Armytrix Murcielago

Armytrix heeft nu ook uitlaten voor de Murcielago

DTM Nürburgring

DTM 2015 – Nürburgring Highlights