in

Best Driver’s Car 2014 – Camaro Z28 Hot Lap

De derde deelnemer aan de Best Drivers Car Competition is de Camaro Z28. Deze ’track-day’ Chevrolet Camaro werd onlangs nog door Chris Harris getest en die was laaiend enthousiast over de auto.

Hoewel de Z28 met 1.730 kg niet echt licht is voor een circuitauto heeft de Amerikaan in ieder geval meer dan genoeg vermogen. Een hoogtoerige 7.0-liter V8 met 500 pk en 670 Nm koppel ligt onder de motorkap, gekoppeld aan een handmatige versnellingsbak met zes verzetten. Rondom liggen Pirelli’s met een bandbreedte van 305 mm en Brembo lichtgewicht carbon keramische remmen die voor enorme stopkracht zorgen.

Volgens General Motors is dit de beste Amerikaanse auto en moet hij zich gaan meten met concurrenten uit Europa en Japan, oftewel de 911 GT3 en de Nissan GT-R. De snelste auto in de Best Drivers Car Competition 2014 is tot dusver de 911 Turbo S, eens zien wat voor tijd de Camaro Z28 op de klokken zet in handen van coureur Randy Pobst!

Video: Best Drivers Car 2014 – Camaro Z28 Hot Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Up close met de Gemballa Mirage GT

Up close met de Gemballa Mirage GT

Klassieke F1 auto's schreeuwend over Zandvoort

Klassieke F1-auto’s op Zandvoort