in

Camaro Z28 is beter dan Mustang Boss 302, aldus GM

GM is bezig met een flink offensief om de nieuwe Chevrolet Camaro Z28 zo goed mogelijk te positioneren. Dat begon een aantal dagen geleden met de bekendmaking van de Nurburgring rondetijd van 7:37,47 minuten. Het moet gezegd worden, dat is een snelle rondetijd en volgens GM had het nog zes seconden sneller gekund als de baan volledig droog was geweest.

General Motors maakt er geen geheim van dat ze met de Camaro Z28 willen concurreren met de 911 GT3 en Nissan GT-R, maar de strijd begint op ‘home turf’. In onderstaande video probeert GM haar kijkers ervan te overtuigen dat de Camaro Z28 beter is dan de Ford Mustang Boss 302, de grote concurrent. Beide muscle cars zijn gemaakt voor het circuit en om te bewijzen dat de Z28 beter is heeft GM beide auto’s meegenomen naar Milford road course.

Het verschil in rondetijd op het 4.6 kilometer lange circuit bedraagt 5.3 seconden, natuurlijk in het voordeel van de Camaro Z28. In hoeverre de test eerlijk is uitgevoerd durven wij niet te zeggen, we weten wel dat de Camaro Z28 $70.000 kost en de Mustang Boss 302 $44.000.

Video: Camaro Z28 vs Boss 302

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video