in

Camaro Z/28 Nordschleife Lap

General Motors heeft de Camaro Z/28 meegenomen naar über-testcircuit Nürburgring Nordschleife en een indrukwekkende rondetijd neergezet. De Camaro Z/28 ging de Nordschleife rond in 7:37.47 minuten, hiermee is de Chevy sneller dan de Lexus LFA (7:38), de nieuwe Porsche 911 Carrera S (7:37.9), de Lamborghini Murcielago LP640 (7:40) en zelfs de Mercedes-Benz SLS AMG (7:40).

De Chevrolet Camaro Z/28 huist een 7.0-liter V8 met 500 pk en 670 Nm koppel, de motor wordt uitsluitend aan een manuele Tremec TR6060 zesbak gekoppeld. De Z/28 is bedoeld voor circuitdagen en de aanpassingen hebben dan ook betrekking op betere grip, betere remprestaties en minder gewicht.

Het resultaat heeft duidelijk effect getuige de tijd, al is er altijd nog een bandenkwestie waar vraagtekens bij worden gesteld. Voor een review van de Camaro Z/28 verwijzen we je graag door naar deze video van Jay Leno’s Garage. De Nordschleife lap, met heerlijke soundtrack, zie je hieronder.

Video: Camaro Z/28 Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Geweldige American Muscle Verzameling

Geweldige American Muscle Verzameling

Tuned - Subaru Impreza

Tuned – Subaru Impreza