in

Jay Leno’s Garage – Chevrolet Camaro Z28

Lichter, wendbaarder en ongelooflijk krachtig. De langverwachte Camaro Z28 is in de garage van Jay Leno en Jay is de eerste persoon buiten GM die een proefrit met de auto mag maken.

Op de autosalon van New York werd de Chevrolet Camaro Z28 geïntroduceerd, waarvan de naam verwijst naar één van de meest legendarische Camaro’s ooit, de 1967 editie die speciaal gebouwd werd om aan het SCCA Trans-Am kampioenschap deel te nemen. De nieuwe 2014 Camaro Z28 is bedoeld voor circuitdagen maar is uiteraard ook straatlegaal. De 7.0-liter LS7 V8-motor levert 500 pk en 670 nm koppel en de motor wordt uitsluitend aan een manuele Tremec TR6060 zesbak gekoppeld.

Ondanks dat de Camaro Z28 minder vermogen heeft dan de ZL1 zou hij op het circuit beter moeten presteren. De aanpassingen hebben namelijk betrekking op meer grip, betere remprestaties en dankzij een streng dieet weegt hij 45 kilo minder dan de Camaro SS en 130 kilo minder dan de ZL1.

Video: Chevrolet Camaro Z28

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Murcielago LP670 SV met Reiter Uitlaat

Lamborghini Murcielago LP670 SV met Reiter Uitlaat

Hierdoor krijgen Londenaren hekel aan Supercars

Hierdoor krijgen Londenaren hekel aan Supercars