in

Leve de handbak – Camaro Z28 vs 997 GT3 RS

Chris Harris is een groot favoriet van de traditionele handbak, de nieuwe Camaro Z28 heeft een handgeschakelde versnellingsbak maar de nieuwe Porsche 991 GT3 niet en dus werd de oude 997 GT3 RS nog maar een keer afgestoft.

Je vraagt je misschien af, waarom een nieuwe Camaro Z28 vergelijken met een vier jaar oude Porsche 997 GT3 RS? Simpel, omdat bijna alle nieuwe supercars een semi-automatische versnellingsbak hebben met dubbele koppeling! Daarnaast is dit waarschijnlijk de beste handgeschakelde supercar op de markt.

Hoewel beide auto’s geschaard worden onder de categorie ’track-day cars’ is de aanpak van Chevrolet en Porsche compleet verschillend. De Amerikanen kiezen, zoals gebruikelijk, voor een grootse aanpak: een hoogtoerige 7.0-liter V8 met 500 pk en 670 Nm koppel, Pirelli’s met een bandbreedte van 305 mm en een totaalgewicht van 1.730 kilogram.
De Duitsers hebben gekozen voor een compactere aanpak, de 3.8-liter boxermotor levert 450 pk, het interieur is grotendeels verwijderd en het gewicht is daardoor maar 1.370 kilogram.

Voor deze video van DRIVE+ nam Chris Harris beide auto’s mee naar het circuit om ze goed te kunnen vergelijken, waar het vervolgens met bakken uit de hemel kwam. Bereid je voor op heel wat ‘sideways’ actiebeelden!

Video: Camaro Z28 vs 997 GT3 RS

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche Carrera Cup verliest complete motor bij crash

Porsche Carrera Cup verliest complete motor bij crash

Dit is de ongemakkelijkste Ferrari testrit ooit!

Dit is de ongemakkelijkste Ferrari testrit ooit!