in

1400 pk Audi RS3 LMS doet 0-300 km/h in 15 sec

Deze Audi begon zijn leven als een standaard A3 1.0 TFSi, maar werd door Steve Gregorius van L8-Night Motorsport verbouwd tot een RS3 LMS look-a-like. De Audi is uitgerust met een echte carbon fiber RS3 LMS bodykit en beschikt over een volwaardige veiligheidscel met rolkooi, Sparco-kuipstoelen, vierpuntsgordels en blusinstallatie.

Onder de motorkap ligt geen roffelende vijfpitter, maar een 3,6-liter VR6-motor met Garrett turbocharger. De krachtbron, die 1.400 pk levert, is gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak en Volkswagens 4MOTION-vierwielaandrijving. Semi-slicks moeten zorgen voor de benodigde tractie, maar dat is op de koude, betonnen landingsbaan nog niet makkelijk.

Twee jaar geleden zagen we de RS3 LMS al in actie op de dragstrip, toen nog met een mooie wrap, achtervleugel en grote splitter. Die aero-onderdelen zijn nu achterwege gelaten voor optimale stroomlijn om een zo hoog mogelijke topsnelheid te halen op de halve mijl (800 meter) afstand. Steve weet dan ook een nieuwe PR neer te zetten van 303 kilometer per uur in 15,7 seconden.

Video: 1400 pk Audi RS3 LMS doet 0-300 km/h in 15 sec

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Dubbelinterview Max Verstappen & Giedo vd Garde in Austin

Dubbelinterview Max Verstappen & Giedo vd Garde in Austin

Nismo R32 Skyline GT-R racet over de Berninapas

Nismo R32 Skyline GT-R racet over de Berninapas