in

17-jarige knul haalt rijbewijs in Bugatti Chiron

Je autorijbewijs halen in Nederland gaat iets anders dan in Amerika. In Nederland rijden cursisten gemiddeld 38 lesuren met een instructeur naast zich, volgens het CBR, voordat ze opgaan voor het praktijkexamen. Ondertussen hebben ze ook nog een theorie-examen met 65 vragen moeten doorstaan.  In Amerika is het iets gemakkelijk om het rijbewijs te halen.

In de USA moet je eerst een theorie-examen van 20 vragen maken, een cursus van 5 uur volgen waarin uitgelegd wordt dat alcohol en appen achter het stuur gevaarlijk is en vervolgens mag je de weg op met een ‘Learning Permit’. Vervolgens oefen je wat met iemand die al een rijbewijs heeft en dan ga je naar het DMV om het felbegeerde pasje te halen.

In Amerika les je dus niet in een lesauto, maar in iedere auto die je maar kan vinden. Zolang er maar iemand naast zit met een geldig rijbewijs. Als je een hele rijke papa hebt zou je dus kunnen oefenen in een supercar, of zoals deze 17-jarige knul doet in een Bugatti Chiron.

Om het praktijkexamen af te leggen moet je zelf een auto meenemen naar het DMV, en als je dan toch geoefend hebt in een 1.500 pk sterke Bugatti dan kun je net zo goed ook daarin afrijden.

Het is een serieuze gave actie, maar die vloggers…..

Video: 17-jarige knul haalt rijbewijs in Bugatti Chiron

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 360 Challenge Stradale Daily Driven

Deze Ferrari 360 Challenge Stradale is al 8 jaar een daily driver

De goedkoopste Ferrari Testarossa in de US

De goedkoopste Ferrari Testarossa in de U.S.