in

Jay Leno’s Garage – 1931 Duesenberg Model J zonder carrosserie

Als er één autofabrikant is waar Jay Leno echt enthousiast over is, dan is het Duesenberg. In 2012 zagen we al eens een video over een andere Duesenberg die gerestaureerd werd en nu heeft Leno een review gemaakt van een compleet naakte Duesenberg zonder carrosserie.

Deze Model J werd feitelijk gebouwd in 1928, maar de verkoop verliep zo traag dat de auto pas drie jaar later een koper vond. Het hart van deze Duesenberg is een 6,9-liter acht-in-lijn met vier kleppen per cilinder. De motor heeft een gietijzeren kop, een inlaat met een waterlijn om de carburateur te verwarmen en drie brandstofpompen. In deze uitvoering produceert de motor 265 pk ergens rond de 4500 tpm, er zijn ook varianten met een supercharger en die hebben 320 pk.

De Model J was uitgerust een handgeschakelde versnellingsbak met drie verzetten, hydraulische schijfremmen op alle vier de wielen en een hoogtemeter. De carrosserie weegt maar liefst 1.130 kg en zonder dat enorme lichaam is de Duesenberg een heel stuk sneller.

De video begint met een uitgebreide introductie van de auto, gevolgd door een korte rit door L.A. Dat gedeelte begint bij 15:00 minuten.

Video: Duesenberg Model J zonder carrosserie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klokje Rond - Jaguar XK 4.2 V8 Cabrio

Klokje Rond – Jaguar XK 4.2 V8 Cabrio met 289.000 km

Volvo-740-Rally

Deze Volvo 740 rallyauto is een publiekslieveling