in

1936 Auto Union Type C laat zijn 6.0-liter V16 brullen in St. Moritz

In St. Moritz, Zwitserland, kwamen afgelopen weekend zeldzame auto’s bijeen voor The I.C.E. 2023, een acroniem voor ‘The International Concours of Elegance’. In tegenstelling tot de meeste Concours kun je bij The I.C.E. de auto’s ook in actie zien en wel op het bevroveren meer van St. Moritz. Onder de deelnemers waren enkele vooroorlogse raceauto’s, zoals deze Auto Union.

De 1936 Auto Union Type C werd ontwikkeld als Grand Prix- en Hillclimb-raceauto. De Type-C was de derde evolutie en maakte gebruik van een supercharged 6.0-liter V16-motor die 520 pk produceerde. De destijds legendarische coureur Bernd Rosemeyer domineerde met de Auto Union Type C de racewereld. Rosemeyer won drie van de vier Grand Prix en werd gekroond tot Europees kampioen en won voor de goede orde ook het Europees bergkampioenschap.

Met 520 pk op 800 kg was de Type C een listige auto, mede door de ongelijke gewichtsverdeling en de voorwaartse rijpositie. Slechts handvol coureurs kon overweg met deze Auto Union en niemand beter dan Bernd Rosemeyer. Bijna 90 jaar later is de Type C nog altijd een imponerende machine om te zien én horen!

Video: 1936 Auto Union laat zijn 6.0-liter V16 brullen

1936 Auto Union Type C laat zijn 6.0-liter V16 brullen in St. Moritz

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *