in

1936 Auto Union Type C laat zijn 6.0-liter V16 brullen in St. Moritz

In St. Moritz, Zwitserland, kwamen afgelopen weekend zeldzame auto’s bijeen voor The I.C.E. 2023, een acroniem voor ‘The International Concours of Elegance’. In tegenstelling tot de meeste Concours kun je bij The I.C.E. de auto’s ook in actie zien en wel op het bevroveren meer van St. Moritz. Onder de deelnemers waren enkele vooroorlogse raceauto’s, zoals deze Auto Union.

De 1936 Auto Union Type C werd ontwikkeld als Grand Prix- en Hillclimb-raceauto. De Type-C was de derde evolutie en maakte gebruik van een supercharged 6.0-liter V16-motor die 520 pk produceerde. De destijds legendarische coureur Bernd Rosemeyer domineerde met de Auto Union Type C de racewereld. Rosemeyer won drie van de vier Grand Prix en werd gekroond tot Europees kampioen en won voor de goede orde ook het Europees bergkampioenschap.

Met 520 pk op 800 kg was de Type C een listige auto, mede door de ongelijke gewichtsverdeling en de voorwaartse rijpositie. Slechts handvol coureurs kon overweg met deze Auto Union en niemand beter dan Bernd Rosemeyer. Bijna 90 jaar later is de Type C nog altijd een imponerende machine om te zien én horen!

Video: 1936 Auto Union laat zijn 6.0-liter V16 brullen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Politie achtervolgt plofkrakers in Audi RS3

Politie achtervolgt plofkrakers in Audi RS3

Tesla Cybertruck

Nieuwe Tesla Cybertruck getoond met diverse updates