in

1958 Macminn Le Mans Coupe – Jay Leno’s Garage

De 1958 MacMinn Le Mans Coupe is een uniek stukje autogeschiedenis, ontworpen door Strother MacMinn met een chassis gebouwd door John Bond. Het project werd ontwikkeld met zowel de weg als de beroemde Le Mans race in gedachten​​. De auto was specifiek gericht op Amerikaanse privé-rijders, om hen aan te moedigen deel te nemen aan de beroemde Franse 24-uurs race.

Slechts zeven exemplaren van de MacMinn LeMans Coupe zouden zijn gebouwd, en het voertuig dat we hier in Jay Leno’s garage zien staan zou wel eens het laatste overgebleven exemplaar kunnen zijn. Dit bijzondere exemplaar werd gerestaureerd door Dennis Kazmerowski en Alan Fudge, nadat het uiteen was gevallen na een ongeval in Malibu Canyon. Ondanks de uitdagingen die bij de restauratie kwamen kijken, slaagden Kazmerowski en Fudge erin de 1958 MacMinn Le Mans Coupe te herstellen.

De 900 kg wegende Macminn Le Mans Coupe wordt aangedreven door een 4.6-liter V8 uit een 1957 Corvette, die naar schatting ongeveer 290 pk levert. Daarmee zou de gestroomlijnde auto een topsnelheid van ongeveer 290 kilometer per uur moeten halen. Andere mechanische specificaties omvatten schijfremmen vooraan, trommelremmen achter, een stuurbekrachtiging van een MGA en een voorwielophanging van een Triumph TR3.

Hoewel de MacMinn Le Mans Coupe nooit de kans heeft gekregen om te racen op het Circuit de la Sarthe, belichaamt deze auto het idee dat zelfs kleine projecten kunnen uitgroeien tot klassiekers. Het gerestaureerde voertuig maakte zijn publieke debuut op het Pebble Beach Concours d’Elegance in 2023, waar de auto veel aandacht trok​.

In onderstaande video nemen Jay, Dennis en Alan alle ins en outs van de MacMinn Le Mans Coupe door. De video wordt afgesloten met een korte rijtest.

Video: 1958 Macminn Le Mans Coupe – Jay Leno’s Garage

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
BMW E36 Bergsteiger

1400 pk BergSteiger is de meest extreme BMW E36 ooit!

BMW M5 Competition spint met 225 kmh op de snelweg

BMW M5 Competition spint met 225 km/h op de snelweg