in

Deze 1962 Ferrari 250 GTE heeft een Chevy V8-motor

Mike Musto kennen jullie misschien nog wel van de show Big Muscle op het DRIVE-kanaal. Dat kanaal is op sterven na dood en alle presentatoren zijn hun eigen weg gegaan, maar Musto heeft het slim aangepakt en zijn show onder een nieuwe naam ondergebracht bij Motor Trend. Dit is The House Of Muscle en vandaag zien we een 1962 Ferrari 250 GTE met een Chevrolet 6.2-liter V8-motor.

De grote vraag is natuurlijk waarom die prachtige V12-motor vervangen is door een Amerikaanse V8. Het antwoord is dat deze Ferrari 250 GTE is gebruikt als donorauto voor een andere Ferrari, de motor was niet aanwezig toen de eigenaar hem kocht. Er is nog wel gezocht naar de originele motor maar toen het spoor dood liep werd al snel besloten er iets anders in te hangen.

Er is niets mis met engine swaps, maar het verschilt nogal of je een andere motor in een Nissan 200SX hangt of in een Ferrari 250 GTE. Daar staat tegenover dat deze Ferrari geen motor had toen Gary hem kocht en in zekere zin heeft Gary de Ferrari dus tot leven gebracht. Maar toch, een Chevy V8 in een Ferrari….

Video: Ferrari 250 GTE met Chevy V8-motor

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

Deze 1962 Ferrari 250 GTE heeft een Chevy V8-motor

Reageer op deze video