in

1967 Lamborghini Marzal Concept

Voordat de Lamborghini Espada in 1968 het levenslicht zag, ontwierp Marcello Gandini van Bertone een andere vierzits Lamborghini: de Marzal.

Het bleef slechts bij één conceptauto, maar veel ideeën en het algemene ontwerp werden later toegepast op de Lamborghini Espada. De Marzal heeft een enorm panoramadak en twee gigantische vleugeldeuren die grotendeels bestaan uit glas. Het interieur van de vierzitter was voor die tijd futuristisch en de bekleding werd grotendeels uitgevoerd in zilver gekleurd leder.

De Marzal wordt aangedreven door een achterin geplaatste 2,0-liter zes-in-lijn met ongeveer 175 pk en gekoppeld aan een handmatige vijfbak. De auto verbleef tot 2011 in het museum van Bertone, waarna hij werd geveild en verkocht voor 1,5 miljoen euro.

Spotter Bozzy filmde de Marzal tijdens Concorso d’Eleganza van Villa d’Este, waar hij meedeed aan de klasse “Daring to Dream: Concepts that rock the Motoring World”.

Video: 1967 Lamborghini Marzal Concept

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Fast and Furious Toyota Supra Mk5

Fast and Furious Toyota Supra Mk5

2020 Land Rover Defender getest

2020 Land Rover Defender getest