in

$2 miljoen Bentley Bacalar gespot in Londen

Auto’s zonder dak zijn populair onder fabrikanten en na Aston Martin, Ferrari en McLaren heeft ook het prestigieuze Engelse merk Bentley een soort speedster gemaakt. Hij heet de Bentley Bacalar en er worden slechts twaalf exemplaren geproduceerd.

De Bentley Bacalar heeft geen dak of stoffen cover en zal dus alleen gebruikt worden bij mooi weer. Afgezien van de voorruit, die is overgenomen van de Continental GT Convertible, is de koets geheel opnieuw ontworpen door coachbuilder Mulliner en die bestaat deels uit koolstofvezel en deels uit aluminium. Opvallend is dat er geen achterbank meer is, daar zitten nu namelijk twee ‘powerdomes’ met daaronder bagageruimte voor specifiek ontworpen Bentley-tassen.

Onder de motorkap ligt de bekende 6.0-liter twin turbo W12-motor van Bentley, echter nu met 659 pk en 900 Nm koppel. Schakelen gaat vlot en soepel met de achttraps automaat met dubbele koppeling en het vermogen wordt verdeeld over alle vier de wielen. Bij het stoplicht zal de Bentley Bacalar dus razendsnel uit de startblokken schieten want na 3,6 tellen staat 100 km/h op het display. De topsnelheid bedraagt 320 km/h, maar of dat prettig is zonder dak boven je hoofd vragen we ons af.

Het interieur is natuurlijk ontzettend luxe en heeft een aantal opvallende eigenschappen. Zo is het dashboard is bekleed met 5000 jaar oud Engels hout en wordt voor de bestuurders- en passagiersstoel maar liefs 148.199 individuele steken gebruikt.

Zoals het gaat met dit soort limited editions zijn alle twaalf exemplaren al verkocht, tegen een prijs van 2 miljoen euro per stuk. Eén van de Bentley Bacalar-exemplaren werd recentelijk gespot in Londen. Beelden daarvan zie je hieronder. Wil je meer van het Engelse merk zien, dan hebben we nog een hele pagina met Bentley video’s.

Video: Bentley Bacalar gespot in Londen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 458 Crash

Ferrari 458 gaat vol rechtdoor op Circuit Jarama

300 kmh in een Porsche Cayman GTS

300 km/h in een handgeschakelde Porsche Cayman GTS 4.0