in

$2 miljoen Bentley Bacalar gespot in Londen

Auto’s zonder dak zijn populair onder fabrikanten en na Aston Martin, Ferrari en McLaren heeft ook het prestigieuze Engelse merk Bentley een soort speedster gemaakt. Hij heet Bacalar en er worden slechts twaalf exemplaren geproduceerd.

De Bentley Bacalar heeft geen dak of stoffen cover en zal dus alleen gebruikt worden bij mooi weer. Afgezien van de voorruit, die is overgenomen van de Continental GT Convertible, is de koest geheel opnieuw ontworpen door Mulliner en die bestaat deels uit koolstofvezel en deels uit aluminium. Opvallend is dat er geen achterbank meer is, daar zitten nu namelijk twee powerdomes met daaronder bagageruimte voor specifiek ontworpen Bentley-tassen.

Onder de motorkap ligt de bekende 6.0-liter twin turbo W12-motor van Bentley, echter nu met 659 pk en 900 Nm koppel. Schakelen gaat vlot en soepel met de achttraps automaat met dubbele koppeling en het vermogen wordt verdeeld over alle vier de wielen. Bij het stoplicht zal de Bacalar dus razendsnel uit de startblokken schieten.

Zoals het gaat met dit soort limited editions zijn alle twaalf exemplaren al verkocht, tegen een prijs van 2 miljoen dollar per stuk. Eén daarvan werd recentelijk gespot in Londen.

Video: Bentley Bacalar gespot in Londen

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video