in

Ferrari Monza vs McLaren Elva vs Aston Martin Speedster

Wat bouw je voor de miljardair die alles al heeft? Supercars zonder voorruit, zonder dak en uiteraard een extreem prijskaartje. Welkom bij de heilige drie-eenheid van Speedsters: de Ferrari Monza, de McLaren Elva en de Aston Martin Speedster.

TopGear nam de ultieme Speedsters een dag mee naar Schotland, een plek die bekend staat om zijn prachtige wegen, maar niet om het prachtige weer. Presentator Jack Rix komt er dus eigenhandig achter hoe het is om met een miljoenen kostende Speedster in de regen, hagel en gure wind te rijden.

Zowel de Aston Martin Speedster als de Ferrari Monza SP hebben een enorme V12 motor in de neus liggen. De McLaren Elva heeft daarentegen een in het midden geplaatste V8-motor en dus een iets minder lange voorkant. Of dat de luchtstroom, die toch wel belangrijk is voor het comfort van de bestuurder, nadelig beïnvloed zie je onderstaande video.

Video: Ferrari Monza vs McLaren Elva vs Aston Martin Speedster

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Huracan STO doet aanval op Nürburgring Record

Lamborghini Huracan STO doet aanval op Nürburgring Record

BMW E36 M3 Compact

BMW Classis toont de enige BMW E36 M3 Compact