in

2012 Aston Martin Vanquish Review

Aston Martin houdt al jaren de design lijn in stand, laten we eerlijk zijn we hebben in al die jaren weinig vernieuwende designs gezien. Natuurlijk moet een Aston Martin zijn herkenbare trekken hebben, maar het zou leuk zijn als het Britse merk eens met iets compleet nieuws kwam. Nadat de Vanquish enkele jaren geleden vervangen werd kwam Aston Martin met de DBS op de proppen, om nu in 2012 de Aston Martin Vanquish weer nieuw leven in te blazen.

De Aston Martin Vanquish is in essentie een vernieuwde versie van de DBS, die gebruik heeft gemaakt van een koolstofvezel structuur in plaats van de aluminium structuur in de meeste Aston’s. De wielbasis van 2740 mm is gelijk aan de DBS en ook onder de motorkap vinden we de bekende 6.0 liter V12-motor met 573 pk en 620 Nm koppel. De sprint naar 100 km/h gaat in 4.1 seconden en de top ligt op 295 km/h.

CAR magazine’s Ben Barry reed de nieuwe Vanquish onlangs in Noord Wales, of hij een waardige opvolger is van zijn voorgangers zie je in de video hieronder.

Video: 2012 Aston Martin Vanquish Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Volkswagen Polo R WRC Launch

Volkswagen Polo R WRC Launch

2013 Audi RS6 Avant Promovideo

2013 Audi RS6 Avant Promovideo