in

2013 Aston Martin Vanquish Volante Promovideo

Aston Martin heeft net de open versie van de Vanquish gepresenteerd, voluit heet hij de Aston Martin Vanquish Volante. De nieuwe Vanquish Volante is de eerste cabrio die volledig uit koolstofvezel is gebouwd, het is daardoor ook het stijfste Volante model in de 100-jarige geschiedenis van het merk. Het dak heeft slechts 14 seconden nodig om te openen en vouwt zich weg boven de kofferbak die nog altijd een inhoud heeft van 279 liter.

De Aston Martin Vanquish Volante weegt slechts 9 kg meer dan de coupe met een totaalgewicht van 1.845 kg, de balans is bijna ideaal met een verdeling van 51:49. De motor is hetzelfde als in de normale Vanquish, oftewel een 6.0-liter V12-motor met 573 pk en 620 Nm koppel, gekoppeld aan de Touchtronic zestraps automaat. In 4.1 seconden bereikt de Vanquish Volante 100 km/h en de topsnelheid bedraagt 295 kilometer per uur.

Maar in zo’n cabrio doen die specificaties er eigenlijk niet toen, af en toe die V12-motor op zijn staart trappen zodat je kunt genieten van dat prachtige geluid is genoeg en verder gewoon lekker cruisen.

Video: Aston Martin Vanquish Volante Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Gallardo UGR is terug met 2000 pk

Lamborghini Gallardo UGR is terug met 2000 pk

Maakt Red Bull Racing gebruik van Traction Control?

Maakt Red Bull Racing gebruik van Traction Control?