in

2013 Audi RS6 Review

Het was even wachten op de eerste review van de nieuwe 2013 Audi RS6 maar de eerste review druppelen binnen. In deze video van Autoweek test Roy Kleijwegt de 560 pk sterke super-sedan en hij is bruter dan ooit. Onder de kap ligt een 4.0 liter V8 Twin Turbo motor met 560 pk en 700 Nm koppel. De Audi RS6 type C7 is geen wolf in schaapskleren meer, hij is breder dan voorheen en klinkt nog rauwer. De dik 2 ton wegende RS6 sprint naar 100 km/u in 3,9 seconden en is onbegrensd in staat om 305 kilometer per uur te halen.

De kenners zullen direct weten dat de nieuwe Audi RS6 Avant dus geen V10 meer heeft en 20 pk minder heeft dan zijn voorganger, daarentegen heeft hij wel 50 Nm koppel meer en weegt hij 100 kilogram lichter dan zijn voorganger. Het Cilinder on Demand (COD) systeem schakelt bij lage motorbelasting vier cilinders uit, wat tot 12% kan schelen in het brandstofverbruik. Het start-stop-systeem en het intelligente warmtemanagement zorgen ervoor dat de V8 30% zuiniger is dan de V10. Doordat de RS6 zuiniger is geworden zal de prijs ook zakken, hoeveel is nog niet bekend maar verwacht wordt een verkoopprijs rond de 130.000 euro. Check de review hieronder.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Roze Lamborghini Diablo GT met Powercraft uitlaat

Roze Lamborghini Diablo GT met Powercraft uitlaat

Ferrari FXX Evolution at Imola

Ferrari FXX Evoluzione op Imola