in

2013 Audi S3 Review

Voor het eerst heeft Audi de S3 uitgerust met vier uitlaten, net als bij alle andere S-modellen van het merk. Aan de zijkant zie we de bekende matzilveren spiegels en aan de voorkant is de grille aangepast, maar dat zijn ook ongeveer de enige kenmerken waardoor je de Audi S3 kunt onderscheiden van een gewone A3.

Om de nieuwe Audi S3 voort te stuwen hield Audi vast aan de inmiddels welbekende aandrijflijn: Quattro, waarvan onder normale omstandigheden enkel de voorwielen worden aangedreven door de krachtige 2.0-liter TFSI-turbomotor. De viercilinder benzinemotor levert een maximumvermogen van 300 pk. Dat is 35 pk meer dan de vorige S3 en het piekvermogen komt vrij bij 5500 tpm. Vanaf 1.800 tpm is het koppel van 380 Newtonmeter beschikbaar om pas bij 5.500 tpm af te zwakken. Kopers hebben de keuze uit een handgeschakelde zesbak of een zestraps S-tronic met dubbele koppeling.

In combinatie met de s-tronic ben je het snelst onderweg en is de 0-100 sprint in 4.9 seconden gedaan, de topsnelheid is zoals gebruikelijk begrensd op 250 km/h. Ten opzichte van de vorige generatie is de Audi S3 60 kg lichter geworden met een totaalgewicht van 1.445 kg. De S3 komt in het derde kwartaal van 2013 op de markt en dan wordt ook de prijs bekend gemaakt. Autoweek mocht de auto alvast testen, bekijk de review hieronder.

Video – 2013 Audi S3 Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - 1963 Jaguar E-Type

Jay Leno’s Garage – 1963 Jaguar E-Type

Koenigsegg Agera S Hundra vs Bugatti Veyron

Koenigsegg Agera S Hundra vs Bugatti Veyron