in

2013 BMW I3 Review

De BMW I3 is uniek in vele opzichten, het is een volledige elektrische BMW, de carrosserie is volledig gemaakt van carbon fiber en het is ook de kleinste auto die BMW op dit moment maakt. De wagen is leverbaar in twee uitvoering: als volledig elektrische auto of met een zogenaamde ‘range extender’ aan boord. In dat geval BMW een 34 pk sterke, tweecilinder benzinemotor waarmee je tot 300 kilometer ver komt: twee keer zo ver als de elektrische uitvoering.

De versie met ‘range extender’ is verkrijgbaar vanaf € 39.900, terwijl de volledig elektrische BMW I3 al voor € 35.500 op de stoep staat. Dankzij een chassis van aluminium en een carrosserie van koolstofvezel weegt de wagen net geen 1.200 kilogram, terwijl concurrenten als de Renault Zoe en Nissan Leaf  300 tot 400 kilo zwaarder zijn. Een BMW hoort sportief te zijn en daarom is de BMW I3 uitgerust met een 170 pk / 250 Nm sterke elektromotor en achterwielaandrijving.

Over het uiterlijk zijn wij niet echt positief, het is niet moeders mooiste maar dat is ook duidelijk niet de opzet geweest van BMW. Is de BMW i3 de auto van de toekomst? Bekijk het resultaat hieronder.

Video – 2013 BMW I3 Review

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Formule 1 2013 - Japan Grand Prix Highlights

Formule 1 2013 – Japanese Grand Prix Highlights

Ferrari P4/5 Competizione lossen is best moeilijk

Ferrari P4/5 Competizione lossen is best moeilijk