in

2013 Maserati Quattroporte vs Jaguar XJ

Autocar presentator Steve Sutcliffe nam de nieuwe Maserati Quattroporte mee voor een rit over nauwe bergwegen in winterse omstandigheden. De vierdeurs luxe limousine van Maserati is ongelooflijk sportief, onder de motorkap vinden we een Twin-turbo 3,8-liter V8, 532 pk, 650 Nm koppel, een 0 tot 100 km/h sprint van 4,7 seconden en een topsnelheid van 307 kilometer per uur!

Maserati heeft aangegeven de algehele verkoop te willen verhogen tot 50.000 per jaar in 2015, dat moet mede mogelijk gemaakt worden door de Quattroporte te verkopen in China.  Als bestuurder vindt Steve Sutcliffe de Maserati Quattroporte een geweldige auto, vergelijkbaar met de BMW M5. Maar dit type auto is uiteraard niet bedoeld voor sportieve bestuurders, Steve neemt daarom plaats op de stoel van een CEO en komt tot de conclusie dat de rit niet comfortabel genoeg is en bovendien te gehorig.

Vergelijkt Steve de Quattroporte met de Jaguar XJ Ultimate, die 15.000 pond goedkoper is en een supercharged V8 heeft, dan duurt het niet lang om een winnaar aan te wijzen. Check de video hieronder voor het resultaat.

Video: Maserati Quattroporte vs Jaguar XJ

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari bestuurder heeft moeite met parkeren

Ferrari-bestuurder heeft moeite met parkeren

BMW Drift tegen lantaarnpaal

BMW E30 drift op lege parkeerplaats tegen Lantaarnpaal