in

2013 Seat Leon SC FR Review

De Seat Leon liefhebbers hadden vroeger weinig te kiezen, er was maar één carosserie en dat was een vijfdeurs. De Seat Leon SC, wat staat voor Sport Coupé, moet de aantrekkelijkheid van de Leon verder vergroten. De nieuwe Seat Leon SC oogt een stuk compacter en dat is hij ook, de wielbasis is 35 mm korter, de daklijn ligt 13 mm lager maar de schouders van de auto zijn een stuk breder.

De Seat Leon SC FR is de sportiefste uitvoering op dit moment en die is onder andere uitgevoerd met een sportieve voor- en achterbumper, 18  inch lichtmetalen velgen, sportstoelen, 15 mm verlaagd, sportdempers en –veren, dikkere stabilisatorstang en een 1.8-liter TSI motor met 180 pk. De SC  is twintig kilo lichter dan de vijfdeurs en honderd lichter dan de vorige Leon. Daardoor zit je in 7.2 seconden aan de 100 km/h en ligt de topsnelheid op 224 km/h.

De Seat Leon SC FR krijgt standaard het Driving Profile. Met een druk op de knop is hiermee het karakter van de besturing en de respons op het gaspedaal in te stellen. Echt hardcore is de SC FR nog niet, dat wordt natuurlijk bewaard voor de Cupra versie. In onderstaande video test autoweek de Seat Leon SC FR en die zijn best te spreken over de nieuwe Leon SC.

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alfa Romeo Disco Volante at Villa d'Este 2013

Alfa Romeo Disco Volante at Villa d’Este 2013

Chris Harris Test Britse Lichtgewichten

Chris Harris Test Britse Lichtgewichten