in

2014 BMW I8 Review

De BMW i8 moet zijn werelddebuut nog beleven op de IAA in Frankfurt, maar EVO TV kreeg op een persdag van BMW al de mogelijkheid om de BMW I8 te besturen. De I8 is nog wel gehuld in zijn blauw-witte camouflagetenue maar het design is eigenlijk ook geen geheim meer.

De I8 is BMW’s hybride-sportwagen, achterin ligt een achterin een geblazen 1.5-liter 3-cilinder benzinemotor welke dankzij de TwinPower Turbo-technologie 234 pk en 320 Nm koppel levert. De benzinemotor drijft alleen de achterwielen aan en is gekoppeld aan een automatische zestraps transmissie. De voorwielen worden aangedreven door twee elektromotoren, gekoppeld aan een eigen automaat. Ze liggen pal voor de vooras en leveren samen 133 pk bij  koppel van 250 Nm. Het gezamenlijk vermogen van de BMW i8 komt daarmee op 367 pk en 570 Nm koppel.

De 2+2 coupe, met achterin plek voor twee kleine passagiers, sprint in 4.5 seconden naar 100 km/h en heeft een topsnelheid van 250 km/h. Dankzij extreme gewichtsbesparingen weegt de BMW I8 1.56 kg, dat is voor een hybride sportwagen met deze prestaties een acceptabel gewicht. Tel daarbij op dat deze hybride een actieradius heeft van 600 km in eco-stand, 500 km in comfort, en gemiddeld maar 2,5 liter benzine per 100 kilometer verbruikt. Dat is allemaal een stuk beter dan bijvoorbeeld de Fisker Karma.

Begin 2014 komt hij op de markt. De prijs zal meer dan 100.000 euro bedragen. Het officiële persbericht vind je hier voor degene die meer info willen dan de video.

Video: BMW I8 Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Driving New York

Petrolicious – Driving New York

Voetganger heeft extreem veel geluk bij zebrapad

Voetganger heeft extreem veel geluk bij zebrapad