in

2014 Ford Mondeo Review

De Ford Mondeo was altijd een auto met een uitzonderlijk goede wegligging, na drie jaar wachten is de nieuwe generatie eindelijk klaar om gelanceerd te worden en Auto Express ging op pad met het nieuwe model om uit te zoeken of die wegligging nog steeds zo goed is.

De sluiting van Ford Genk heeft ervoor gezorgd dat we bijna drie jaar hebben moeten wachten op de nieuwe Mondeo, nadat hij in 2011 werd gepresenteerd op de Detroit Motor Show onder de Amerikaanse naam Ford Fusion. In december zal hij bij de dealers in Nederland staan met een vanafprijs van 31.195 euro.

De 2014 Ford Mondeo krijgt een flinke reeks aan benzine- en dieselmotoren tot zijn beschikking, van 1.0-liter driecilinder Ecoboost motoren tot aan 2.0-liter TDCI-motoren met 210 pk. De viercilinder benzinemotoren hebben een inhoud vanaf 1.5-liter met 160 pk tot aan 2.0-liter met 240 pk. In 2015 komt er ook een vierwielaangedreven versie evenals een hybride-uitvoering.

De middenklasser van Ford wordt volgestopt met de nieuwste technieken. Zo zijn adaptieve led-verlichting, een in- en uitparkeersysteem, Active City Stop veiligheidssysteem, gordelairbags, elektrisch bedienbare achterklep, massagestoelen en het Ford Sync 2-infotainmentsysteem beschikbaar. De auto is tevens leverbaar met actieve dempers, die in de standen Comfort, Normal en Sport gezet kunnen worden.

Volgens Ford biedt de 2014 Mondeo de beste rijdynamiek in zijn segment en is hij 10 procent stijver dan zijn voorganger, eens kijken op Auto Express die mening deelt.

Video: 2014 Ford Mondeo Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

's Werelds lelijkste Driftauto

’s Werelds lelijkste Driftauto

Deze man ramt zich in en uit een parkeergarage

Deze man ramt zich in en uit een parkeergarage